13 november 2007
Verslag van Rob Smit, Nova

ROC Nova College (Rob Smit)

Even een korte beschouwing van mijn activiteiten hier in de VS. Het wordt wel moeilijk om aan de ervaringen op dit weblog nog iets toe te voegen, want ze beschrijven allemaal de situatie zoals die ook echt door de meeste deelnemers aan deze reis wordt ervaren. Ik ben één van de weinigen die alleen op pad is en dat heeft voordelen, maar natuurlijk ook wat nadelen. Je moet b.v. echt opletten om alles wat er om je heen gebeurt ook op te pakken en mee te maken. Gelukkig is wel zo dat er een groepsgevoel is en niemand alleen aan zijlijn staat. Zo was ik gisteren jarig en het aantal spontane felicitaties is dan toch hartverwarmend. Toch denk ik dat het beter is om minimaal met z’n tweeën op pad te gaan om ook de mogelijkheden voor jouw ROC af en toe eens tegen het licht te houden. Een voordeel is natuurlijk dat alleen zijn je dwingt met anderen contact te zoeken.

Vandaag (12-11-2207) ben ik gestart met een bezoek aan de beurs / markt. Het is opvallend dat met name de grote bedrijven afwezig zijn. Een trend die hier in de VS echt te zien is, is een koers die richting open source of in elk geval gratis gaat. Google is enorm populair en de workshops die zij geven zijn allemaal bomvol. Microsoft heeft natuurlijk ook een aantal courses die over o.a. Office 2007, Sharepoint en Windows Vista gaan. Op de beurs zijn ze echter onvindbaar. Dat geldt ook voor alle hardware bedrijven zoals b.v. HP en DELL. Google wil echt werk maken om scholen voor hun e-mail product en andere diensten te motiveren. En ik moet zeggen dat zij voor mij als MS addept er met kop en schouders boven uit steken. Zij hebben ook een heel mooi aanbod voor scholen om e-mail en aanverwante diensten te organiseren. Ik denk dat we ons nog eens goed moeten beraden of de huidige met eigen mailfunctionaliteit ook echt overeind moet blijven. Overigens biedt MS een gelijksoortige dienst voor mail aan, zij echter minder prominent aanwezig op deze conferentie. Ik denk wel dat trend meer en meer richting open source cq gratis zal gaan voor het onderwijs. Gewend aan onze diensten creëert vraag in de toekomst tenslotte. Dat had WP al 15 jaar geleden bedacht.

De keynote speaker is al goed beschreven door Patrick dus daar ga ik niks aan toevoegen.

Een boeiende workshop voor mij was die van Debi McGuire van Wilkes Community College. Zij vertelde in een hoog tempo hun ervaringen met WEB 2.0 toepassingen. Op haar site staan talloze links naar boeiende onderwerpen. http://deborah890.wikispaces.com/socialnetworks

Hier staan een hele verzameling van mogelijkheden met deze software. Voor mij Was nieuw oa Twitter een soort SMS

Met twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde tweets, van maximaal 140 karakters lang via SMS, e-mail, IM, de Twitter website of via een applicatie zoals Twitterific. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en eveneens bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. De zender kan de aflevering beperken tot een groep vrienden, maar de default is aflevering bij alle belangstellenden.

De belangstellenden kunnen de tweets ontvangen via de Twitter website, IM, SMS, email, RSS of een applicati. Met twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde tweets, van maximaal 140 karakters lang via SMS, e-mail, IM, de Twitter website of via een applicatie zoals Twitterific. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en eveneens bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. De zender kan de aflevering beperken tot een groep vrienden, maar de default is aflevering bij alle belangstellenden.

Voor mij was nieuw http://del.icio.us/

Een verzameling van voor jouw interessante links naar onderwerpen met een waarde oordeel van andere gebruikers.

Myspace/facebook heeft nu ook flickr ontsloten waar 85 miljoen foto’s per dag worden geupload. Kortom absoluut interessant voor web 2.0 activiteiten.

Tenslotte zag ik nog een leuke toepassing met een tablet PC, Camtasia en een beamer. De docent gebruikte de Tablet PC als schrijfbok en projecteerde met een beamer op een scherm. Je hebt dan een soort whiteboard. Het leuke is dat de inhoud gewoon geprint kan worden. Daarnaast draaide Camtasia die de zowel geluid als de schermen vastlegde. Dit laatste geeft dan weer de mogelijkheid omde betreffende les las podcast aan te bieden.. De presentie op zich was waardeloos, maar het idee vindt ik heel slim. Casting is naast Google op dit moment helemaal Hot in de VS

Gr Rob

Blogger Ellen Elemans reageerde op 13 november 2007 om 17:01

nou ja, kort...

 
Anonymous Anoniem reageerde op 15 november 2007 om 09:34

Rob,

Alsnog gefeliciteerd en ja jammer dat ik hier en daar geen maatje met je kan zijn, maar we hebben de afspraak dat we afspreken.

 

Een reactie posten

<< Startpagina


<< terug naar startpagina
Laatste berichten
Foto's Kees Engelhardt
Verslag van de Kennisnetavond
weblog rivor
Foto's van bevallende bizons en meer
Adopting third-party content
Social Bookmarking in your class
Podcasting in your classroom
We've had E-nough: Strategies for Working With Tec...
Nashville: De kracht van technologie in de klas - ...
Design a Cursus in 60 Minutes

Powered by Blogger